Jääkärintie

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

^
Vaihda soittimesta kuvanlaatua / katso YouTubesta

 

Trailerissa katkelmia 43 minuuttia kestävästä dokumenttielokuvasta.
Tuottaja: Jääkäriprikaatin Kilta ry
Ohjaus: Juha Myyryläinen
Tekninen toteutus: Seita-säätiö, Mediapaja
Lapin Jääkäripataljoona 90 vuotta dvd:lle on taltioitu itsenäisen Suomen puolustusvoimien vanhimman katkeamattoman elinkaaren omaavan joukko-osaston - nykyisen Jääkäriprikaatin joukkoyksikön - Lapin Jääkäripataljoonan elinkaari 90 vuoden ajalta. Tosiasiassa 20.04.1921 alkaen laskettava elinkaari ulottuu katkeamattomana jo 19.09.1918 perustettuun Terijoen Rajavartiopataljoonaan ja siitä Käkisalmen Läänin Rykmentin 1 pataljoonaan.
Kerronta alkaa Polkupyöräpataljoona 1:stä Kellomäeltä siirtyen Terijoelle. Sieltä Jääkäripataljoona 1:nä talvi- ja jatkosodan välisen ajan Lappeenrannasta jatkosodan Ilmomantsista Ilomantsiin kulkeneen tien kautta Lapin sodan Tornioon, josta siirrytään 08.08.1945 Vaasaan. Pohjanmaan Jäkäripataljoonana Vaasasta 02.08.1964 Sodankylään ja Lapin omaksi joukko-osastoksi nimettynä 01.07.1966 Lapin Jääkäripataljoonaksi. Suomen Jääkärien perinteen vaalijoiden Jääkärin tie on ollut pitkä, mutta joka vaiheessaan kunniakas niin kuin perinneisien omana aikanaan.
Myynti DVD:n voit tilata sähköpostilla
sihteeri@jprkilta.fi
tai Nettikaupasta
www.mediapajanettikauppa.fi
Katso myös:
www.jprkilta.fi ja
www.seitasaatio.fi/atk-ja-mediapaja