Lapin Tarinakylä soittolista

14.6.2018

>Lapin Tarinakylät youtuben soittolista

Lapin Tarinakylät. Lappilaiset kylät täynnä tarinoita. Tervetuloa kylään! Sodankylä, Kemijärvi ja Pelkosenniemi, koe kuuden kylän tarinat Lapin kolmessa kunnassa! Tarinakylät-sovelluksen on toteuttanut Citynomadi, jonka voit ladata ilmaiseksi Google Play ja App Store kaupasta.
Tarinakylä-hankkeessa on toteutettu Sodankylässä Kieringissä ja Vuotsossa, Pelkosenniemellä Suvannossa ja Kairalassa sekä Kemijärvellä Oinaan ja Joutsijärven kylissä niiden paikalliseen historiaan ja kyläkulttuurin pohjautuvia, kyläläisten keräämiä ja valitsemia tarinoita.
Tarinat esitetään tekstin, äänen ja videon muodossa kylissä ja kylien keskeisillä ja kyläläisille merkityksellisillä paikoilla. Videoiden aiheena ovat mm. paikallinen arki, myytit ja kummitustarinat, hauskat sattumukset, historia sekä legendat.
Tarinakylät -sovelluksen voit ladata ilmaiseksi Google Play- sekä App Store -kaupasta. Muista ladata kyläreitit puhelimen muistiin, silloin et ole riippuvainen mobiilidatasta maastossa!
Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on myöntänyt hankkeelle rahoituksen Euroopan maaseudun kehittämisen maaseuturahastosta, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma vuoteen 2020. Lisäksi Sodankylän, Pelkosenniemen kunnat sekä Kemijärven kaupunki ovat mukana rahoittamassa hanketta.
Videoiden kuvaus ja editointi Seita-säätiön Mediapaja.